EN  | BM
Tema: Biru dan Hijau Tema: Biru dan Hijau Tema: Merah Tema: Hijau
Text: Tambah BesarText: AsalText: Tambah Kecil
Latar Belakang: 1 Latar Belakang: 2 Latar Belakang: 3 

    

  

DATO SRI DR. STEPHEN RUNDI UTOM
Menteri Utiliti SarawakSELAMAT DATANG KE KEMENTERIAN UTILITI SARAWAK.

Kementerian Utiliti Sarawak adalah badan kawal selia Kerajaan Sarawak yang menetapkan rangka kerja pengawalseliaan dan mengawasi pengurusan perkhidmatan utiliti di negeri itu iaitu elektrik, air dan gas.

Komitmen kami kepada rakyat Sarawak adalah untuk memastikan kelestarian perkhidmatan ini demi kepentingan pengguna serta mengadaptasi peningkatan berterusan untuk memantapkan lagi perkhidmatan utiliti di Sarawak dengan memanfaatkan kemajuan teknologi dan inovasi.

Kami sedang berusaha untuk memastikan Sarawak mencapai liputan penuh bekalan elektrik dan penyediaan bekalan air bersih menjelang 2025 melalui beberapa inisiatif di bawah program transformasi luar bandar.

Kami berharap dapat berkongsi dengan anda mengenai kemajuan kami melalui portal ini.

DATO IR. ALICE JAWAN
Setiausaha Tetap
Kementerian Utiliti Sarawak


SELAMAT DATANG KE LAMAN WEB RASMI KEMENTERIAN UTILITI.

Komitmen kami adalah untuk menyediakan 100% liputan utiliti yang boleh dipercayai, berkualiti, efisien, dan berpatutan untuk rakyat menjelang tahun 2025; dan menjadi pasukan utiliti yang berprestasi tinggi. Kerjasama yang kuat dengan agensi kami adalah salah satu strategi utama dalam mencapai visi dan misi kami.

Dengan adanya maklumat yang mencukupi berkenaan fungsi Kementerian dan juga pautan ke laman web agensi-agensi di bawah bidang kuasa Kementerian, saya berharap anda dapat memahami perkhidmatan, peranan dan tanggungjawab Kementerian ini dan juga agensinya.

Terima kasih kerana melawat laman web kami. Saya berharap laman web kami dapat memberi gambaran keseluruhan mengenai organisasi kami.

Sila bagi cadangan anda untuk kami mempertingkatkan mutu perkhidmatan kami.


Tiada Pengumuman pada masa ini

  

Tiada Undian pada masa ini